Facebook Pixel

Nik2020

Cum faci fata problemelor de vedere dupa varsta de 40 de ani?
Trecerea timpului are un impact vizibil asupra intregului organism, iar ochii nu fac exceptie de la aceasta regula. Dupa depasirea pragului psihologic de 40 de ani, incepi sa observi cum ochii iti joaca feste, indeosebi atunci cand citesti sau lucrezi la calculator. Acest aspect tine cont de inceputul procesului de imbatranire a organismului. Imbatranirea organismului are impact ireversibil asupra scaderii capacitatii de acomodare a cristalinului, care se resimte prin tendinta inevitabila de a distanta obiectele atunci cand cand privesti de aproape.
Limitarea avansarii rapide a prezbiopiei se realizeaza prin consult regulat la medicul oftalmolog. In acest sens, medicii oftalmologi sunt de parere ca orice persoana trecuta de 40 de ani ar trebui sa mearga la un consult oftalmologic macar odata pe an.
Pentru persoanele cu afectiuni de risc cum sunt diabetul, hipertensiunea arteriala sau cu un istoric familial de boli oftalmologice, este necesar un control oftalmologic mai frecvent.
Cum se schimba vederea si ochii de-a lungul timpului
Specialistii oftalmologi au ajuns in unanimitate la un acord asupra faptului ca ochii si, in special, functia auditiva, au de suferit odata cu trecerea anilor. Schimbarea acestea apare inca din primele momente de viata.
Ochii tai sunt într-o schimbare continua pe parcursul vieții. La nastere, globul ocular are aproximativ 18 mm lungime, iar la trei ani ajunge la 22 mm, viteza de crestere fiind maxima pe parcursul primului an de viata.
In mod fiziologic, la copii se observa prezenta unei hipermetropii mici ce dispare la varsta pubertatii, de aceea nu se prescriu ochelari copiilor sub sapte ani care au o hipermetropie totala mai mica de +1,50 dsf.
Lentile de contact pentru corectarea prezbiopiei
Prezbiopia, ca afectiune oculara specifica varstei a doua si a treia, se corecteaza cu ajutorul lentilor de contact progresive sau multifocale. Acestea tipuri de accesorii oftalmologice sunt capabile sa asigure o tranzitie mai usoara de la vederea de aproape la cea de distanta. In acest fel, pacientul va avea nevoie de un singur dispozitiv de corectie optica. Din gama lentilelor progresive fac parte lentilele PureVision Multifocal sau PureVision 2 HD for Presbyopia, Dailies Total 1 Multifocal si Dailies AquaComfort Plus Multifocal ori Acuvue 1-Day Moist Multifocal si Air Optix Aqua Multifocal.

Nik2020
Send Me a Message

Name:

Lentile .info

Location:

Oradea, Romania

My Website:

http://lentile.info/lentile-air-optix.html

Inspiration

Presbyopia contact lenses: PureVision Multifocal, PureVision 2 HD for Presbyopia, Dailies Total 1 Multifocal, Dailies AquaComfort Plus Multifocal, Acuvue 1-Day Moist Multifocal, Air Optix Aqua Multifocal.

Take Our Featured Health Poll

What do you think is the most important health test for women?:
View Results