Facebook Pixel

Balley Price Holdings Join this Group

Balley Price Holdings Tips för skatt bedrägerier

By August 2, 2014 - 7:14pm

Du bör vara försiktig med SMS och e-post som påstår sig vara från ATO. Vi har utvecklat några tips som hjälper dig att undvika identitetsbedrägeri.

Tips 1: Hur man känner igen bluff SMS och e-post

Bluff SMS och e-post kan se mycket övertygande. För att skydda dig från bedrägerier och bedrägerier, kom ihåg att titta för SMS och e-post som:

- är oönskad och kontrollera om e-post från en giltig epostadress ATO – bedrägerier kan omfatta en tjänsteman som ser e-postadress för att ge dig en falsk känsla av säkerhet
- inte er med ditt namn eller postadress du av din e-postadress
- fråga din personlig eller ekonomisk information, till exempel din dejt födelsedatum, postadress, kreditkortsuppgifter och PIN-vi kommer aldrig att be dig att tillhandahålla denna information via SMS eller e-post
- är dåligt formulerade och innehåller stavning och grammatik misstag – falska e-postmeddelanden innehåller ofta felstavningar, dålig grammatik, saknade ord och luckor i logik; dessa typer av misstag hjälpa scammers undvika bluff filter
- lovar du pengar
- innehåller bilagor som du kan lämna in ett formulär – öppna en kan orsaka dig att ladda ner spionprogram eller virus
- innehålla falska länkar du lodge en form-i e-post, kolla vart länken går genom att flytta musen över länken i e-post och titta på URL: en i den nedre baren i webbläsaren. om det ser misstänkta, klicka inte på den.

Tips 2: Rapport SMS och e-postmeddelanden som erbjuder skatt exportbidrag i utbyte mot att ange personlig information

Endast kan vi beräkna skatteåterbäring efter du har rapporterat information till oss om din ekonomiska aktivitet för året. Baserat på denna information, vi automatiskt betala någon återbetalning skall betalas till ditt nominerade bankkonto eller skicka en check.

Tips 3: Rapportera SMS och e-post påstå att du är skyldig oss pengar, eller att ditt konto är i efterskott och vi tar dig till domstol

Vi mailar dig aldrig med denna information. När vi har bearbetat din information, kommer vi att skicka ett meddelande eller konto via mail att tipsa dig om din totala skatteskuld och om du är skyldig pengar – detta uttalande kommer också att berätta när du behöver göra några betalningar.

Om du har svårt att betala din skatteskuld, är det viktigt att du kontaktar oss. Om du misslyckas med att hantera din skuld, kommer vi att kontakta dig via:

- telefon-allmänt under normal kontorstid.
- mail – detta kommer att skickas till den postadress som vi har på våra register
- en extern inkassobyrå
- ett personligt besök.

Vi kontaktar dig aldrig om skyldig oss pengar utan att skicka dig ett meddelande eller konto Sammanfattning. Vi startar inte alla rättsliga åtgärder tills vi har provat olika andra metoder för att samla in pengar, inklusive inställning en betalningsplan.

Tips 4: Använd alltid våra online tjänster genom att besöka ato.gov.au eller min.Gov.au

Efter denna metod säkerställer du loggar in i en äkta ATO online tjänst.

Alltid uppmanas du att logga in med ditt:

- myGov användarnamn och lösenord, för enskilda online services
- AUSkey för Business, BAS och skatteombud portalerna.

Om du inte ombeds göra detta, är webbplatsen en bluff.

Som en extra försiktighetsåtgärd rekommenderar vi du skriva Internetadresser direkt i din webbläsare, i stället för att klicka på länkar inbäddad i e-post. Du kan också kontrollera Webbadressen till den sida du besöker för att säkerställa att webbplatsen är äkta.

Tips 5: Se till att du hålla din fil skattenummer (TFN) och lösenord säkra

Inte dela lösenord med andra och svara aldrig på e-post med ditt lösenord eller annan känslig information, inklusive din TFN.

Vi rekommenderar att du ändrar ditt lösenord regelbundet – försök att använda en som består av en kombination av siffror, bokstäver (versaler och gemener), interpunktion och specialtecken.

Group Leader

Description

BP Holdings is the leading source for private and public business and financial intelligence. By providing intangible and accurate private company research, BPHM offers an irreplaceable resource for professionals across multiple roles and industries. Below is the list of markets that BP Holdings serves.

Location

London

Privacy

This Group is Open to all EmpowHER.com members